Форум Всеукраїнської інтернет-олімпіади NetOI

На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою

Ви не зайшли.

#1 2026-03-14 16:08:29

Stasik
Олімпієць
Зареєстрований: 2023-11-18

Холодильники з природною (статичною) конвекцією

Холодильники з природною або статичною конвекцією залишаються популярним вибором серед тих, хто цінує простоту, надійність і доступну ціну побутової техніки. У таких моделях циркуляція повітря всередині камери відбувається природним шляхом без використання вентиляторів. Охолоджене повітря опускається вниз, а тепліші маси піднімаються вгору, завдяки чому всередині холодильника поступово формується стабільний температурний режим.

Головна особливість подібної системи полягає в її природності та відсутності складних механізмів. Через це холодильники зі статичною конвекцією працюють тихіше, споживають менше електроенергії та рідше виходять з ладу. Такі моделі добре підходять для домашнього використання, коли важлива стабільність роботи та довговічність техніки. Крім того, відсутність вентиляторів допомагає підтримувати більш природну вологість у камері, що позитивно впливає на зберігання овочів, фруктів та інших продуктів.

Водночас у холодильниках із природною циркуляцією повітря температура може трохи відрізнятися на різних рівнях полиць: https://kuhari.com.ua/review/xolodilnik … uje-venkon. Зазвичай у нижній частині камери холодніше, а у верхній — трохи тепліше. Саме тому виробники радять правильно розподіляти продукти: м’ясо та рибу розміщувати ближче до холодніших зон, а готові страви або напої — вище.

З власного досвіду можу сказати, що холодильники з такою системою дуже зручні у повсякденному користуванні. Мені подобається, що вони працюють майже безшумно і не створюють постійного потоку повітря всередині камери. Це особливо помітно, коли продукти довше залишаються свіжими та не підсихають.

Також я звернув увагу, що такі холодильники доволі невибагливі в обслуговуванні. У більшості випадків достатньо періодично проводити розморожування та очищення камери. Завдяки простій конструкції техніка служить довго і стабільно, що робить холодильники зі статичною конвекцією практичним рішенням для багатьох сімей.

Поза форумом

Нижній колонтитул