Форум Всеукраїнської інтернет-олімпіади NetOI


На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою

Ви не зайшли.

#1 2009-11-08 21:40:50

Жюри_Пасихов
Адміністратор
Зареєстрований: 2009-11-08
Повідомлень: 391

Задача Radars

вопросы по условию

Поза форумом

 

#2 2009-11-09 00:02:04

anton
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-08
Повідомлень: 1

Re: Задача Radars

могут ли координаты городов быть нецелыми числами? Если да, то округлять надо?

Поза форумом

 

#3 2009-11-09 09:49:14

Зевс
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-03
Повідомлень: 62

Re: Задача Radars

Хороший вопрос smile

Поза форумом

 

#4 2009-11-09 09:55:49

MItornaDOS
Новий користувач
Звідки: Вінницька область
Зареєстрований: 2007-11-08
Повідомлень: 74

Re: Задача Radars

Чи можуть 2 міста бути на одних координатах?

Поза форумом

 

#5 2009-11-09 11:01:29

MItornaDOS
Новий користувач
Звідки: Вінницька область
Зареєстрований: 2007-11-08
Повідомлень: 74

Re: Задача Radars

спробував вивести 4 у вигляді експоненціального числа в авторському тесті
сказало Bad Data... мабуть, значить, округлювати smile або всі числа цілі...

Поза форумом

 

#6 2009-11-09 16:58:18

Зевс
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-03
Повідомлень: 62

Re: Задача Radars

Все равно не ясно - целые числа считывать, или нет? smile

Поза форумом

 

#7 2009-11-09 17:13:58

Жюри_Пасихов
Адміністратор
Зареєстрований: 2009-11-08
Повідомлень: 391

Re: Задача Radars

anton написав:

могут ли координаты городов быть нецелыми числами? Если да, то округлять надо?

Нет, не могут.

Поза форумом

 

#8 2009-11-09 17:16:13

MItornaDOS
Новий користувач
Звідки: Вінницька область
Зареєстрований: 2007-11-08
Повідомлень: 74

Re: Задача Radars

моє питання мабуть не помітили...
повторяюсь

Чи можуть 2 міста бути на одних координатах?

Поза форумом

 

#9 2009-11-09 18:10:52

shevaS
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-09
Повідомлень: 1

Re: Задача Radars

Чи допускає перевіряюча система повторне зчитування данних, по аналогії з повторним зчитуванням данних з файлу?

Поза форумом

 

#10 2009-11-09 19:00:52

guest1
Новий користувач
Зареєстрований: 2006-12-19
Повідомлень: 309
Вебсайт

Re: Задача Radars

Нет.

Поза форумом

 

#11 2009-11-09 20:16:02

LeonID
Новий користувач
Зареєстрований: 2008-12-09
Повідомлень: 160

Re: Задача Radars

MItornaDOS написав:

моє питання мабуть не помітили...
повторяюсь

Чи можуть 2 міста бути на одних координатах?

Думаю що так, напевне координати можуть бути також від'ємними. Слава богу всі міста на одній прямій отже одне завжди між двома іншими)

Поза форумом

 

#12 2009-11-09 20:34:23

Cris
Новий користувач
Звідки: Сумы
Зареєстрований: 2007-10-02
Повідомлень: 140

Re: Задача Radars

LeonID написав:

MItornaDOS написав:

моє питання мабуть не помітили...
повторяюсь

Чи можуть 2 міста бути на одних координатах?

Думаю що так, напевне координати можуть бути також від'ємними. Слава богу всі міста на одній прямій отже одне завжди між двома іншими)

Слава богу всі міста на одній прямій отже одне завжди між двома іншими)... если будет 3 города 5 5 5, то неодин не будет между двумя другими, вы противоречите сами себе

Поза форумом

 

#13 2009-11-09 20:41:40

LeonID
Новий користувач
Зареєстрований: 2008-12-09
Повідомлень: 160

Re: Задача Radars

Cris написав:

LeonID написав:

MItornaDOS написав:

моє питання мабуть не помітили...
повторяюсь

Чи можуть 2 міста бути на одних координатах?

Думаю що так, напевне координати можуть бути також від'ємними. Слава богу всі міста на одній прямій отже одне завжди між двома іншими)

Слава богу всі міста на одній прямій отже одне завжди між двома іншими)... если будет 3 города 5 5 5, то неодин не будет между двумя другими, вы противоречите сами себе

тоді потужніть рівна нулю, напевно. Того, що одне місто обовязково між двома іншими дійсно немає в умові, але те що два міста можуть бути в одній точці на глобусі то таке дійсно є.

Поза форумом

 

#14 2009-11-12 20:52:17

Darkslide
Новий користувач
Звідки: м. Київ
Зареєстрований: 2007-10-26
Повідомлень: 27

Re: Задача Radars

LeonID написав:

Cris написав:

LeonID написав:

Думаю що так, напевне координати можуть бути також від'ємними. Слава богу всі міста на одній прямій отже одне завжди між двома іншими)

Слава богу всі міста на одній прямій отже одне завжди між двома іншими)... если будет 3 города 5 5 5, то неодин не будет между двумя другими, вы противоречите сами себе

тоді потужніть рівна нулю, напевно. Того, що одне місто обовязково між двома іншими дійсно немає в умові, але те що два міста можуть бути в одній точці на глобусі то таке дійсно є.

Потужності в даному випадку не може існувати за визначенням, оскільки потужність системи визначається для трійки чисел, що відповідає строгим нерівностям:

Умова написав:

Якщо радари розташовані у містах  з координатами x1<x2<x3, то потужність буде рівна (x3-x2)*(x2-x1), тобто добутку відстаней.

Тобто, трійка чисел (5;5;5) не може визначати певну систему, оскільки невірно, що 5 строго більше 5, а тому і не визначено поняття потужності для неіснуючої системи. Ваше твердження про те, що потужність дорівнює нулю, невірне.

Хоча вважаю доцільним все ж таки запитати в журі що виводити у випадку розміщення усіх міст в одній точці.

Відредаговано Darkslide (2009-11-12 20:59:53)


Everything simple is genious, everything genious is simple.

Поза форумом

 

#15 2009-11-14 01:33:18

pilya
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-14
Повідомлень: 98

Re: Задача Radars

Какова максимальная размерность одномерного целочисленного массива в 32 бита для компилятора с++ проверяющего задания.

Поза форумом

 

#16 2009-11-14 09:12:09

DEzzL
Новий користувач
Звідки: Київ
Зареєстрований: 2007-11-08
Повідомлень: 25
Вебсайт

Re: Задача Radars

Возможно Вы хотели спросить:
Каков максимальный размер массива, содержащего 32-битные данные, можно объявить без динамического распределения памяти в компиляторе языка с++ установленном на сайте?


Справедливості немає і бути не може, може бути тільки порядок!
                                                                        Олександр Рудик

Поза форумом

 

#17 2009-11-14 10:36:17

pilya
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-14
Повідомлень: 98

Re: Задача Radars

DEzzL написав:

Возможно Вы хотели спросить:
Каков максимальный размер массива, содержащего 32-битные данные, можно объявить без динамического распределения памяти в компиляторе языка с++ установленном на сайте?

Да я это и хотел спросить smile

Поза форумом

 

#18 2009-11-14 10:39:12

Жюри_Пасихов
Адміністратор
Зареєстрований: 2009-11-08
Повідомлень: 391

Re: Задача Radars

В правилах указан используемый компилятор. Далее - ваши проблемы...:-)

Поза форумом

 

#19 2009-11-14 11:09:09

Зевс
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-03
Повідомлень: 62

Re: Задача Radars

А как-то ограничивается допустимый размер памяти, или нет (не  с++, и не в паскале, а вообще на задачи)???

Поза форумом

 

#20 2009-11-14 14:03:51

astor
Новий користувач
Зареєстрований: 2008-12-09
Повідомлень: 48

Re: Задача Radars

Darkslide написав:

Хоча вважаю доцільним все ж таки запитати в журі що виводити у випадку розміщення усіх міст в одній точці.

то на це питання журі не хоче дати відповідь?

Поза форумом

 

#21 2009-11-15 11:13:29

pilya
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-14
Повідомлень: 98

Re: Задача Radars

если число превышает 32 бита в каком виде его надо вывести чтобы проверочная программа его правильно приняла. Согласно условий данной задачи такое возможно.

Поза форумом

 

#22 2009-11-15 14:23:50

DEzzL
Новий користувач
Звідки: Київ
Зареєстрований: 2007-11-08
Повідомлень: 25
Вебсайт

Re: Задача Radars

в виде десятичного числа с точкой/без точки (в зависимости от условий задачи), то есть все тоже, что и для чисел размером до 32 бит.


Справедливості немає і бути не може, може бути тільки порядок!
                                                                        Олександр Рудик

Поза форумом

 

#23 2009-11-15 15:38:00

pilya
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-14
Повідомлень: 98

Re: Задача Radars

Суть вопроса не в том. Если результат будет больше 32 бита (unsigned long) то надо ли его вычислять. А если надо, то приймет ли это значение проверяющая программа.

Поза форумом

 

#24 2009-11-15 15:59:14

mitim
Новий користувач
Зареєстрований: 2009-11-05
Повідомлень: 13

Re: Задача Radars

а почему проверяющая программа должна его не принять? если по условию это возможно, значит система должна его принять.

Поза форумом

 

#25 2009-11-17 10:20:09

partisan
Олімпієць
Звідки: Киев
Зареєстрований: 2005-11-04
Повідомлень: 180

Re: Задача Radars

pilya написав:

Суть вопроса не в том. Если результат будет больше 32 бита (unsigned long) то надо ли его вычислять. А если надо, то приймет ли это значение проверяющая программа.

Если ответы в задаче в некоторых тестах будут вылазить за пределы 32-битного числа, то проверяльщик будет запрограммирован на считывание 64-битного числа. Если не будет вылазить - может считывать 32-битное.

Відредаговано partisan (2009-11-17 10:21:56)

Поза форумом

 

Нижній колонтитул

Powered by Likt
© Copyright 2002–2009 Likt