Форум Всеукраїнської інтернет-олімпіади NetOI


На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою

Ви не зайшли.

#1 2011-11-22 23:57:44

Мимопроходящий
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-11-22
Повідомлень: 1

Задача PLUMS

Чем отличается от задачи хххххххххххххххххххх из книги хххххххххххххххххххххххххххххххххх?

Поза форумом

 

#2 2011-11-23 05:22:52

LVV
Олімпієць
Звідки: Олешки
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 338
Вебсайт

Re: Задача PLUMS

Зря Вы...
Наверное, для любой задачи можно найти аналогию в литературе или Интернете.
Вот пусть бы дети и поискали, почитали, сообразили...
А теперь что? Вы им дали 100% координаты поиска. Зачем?


Вік живи - вік навчайся.

Поза форумом

 

#3 2011-11-23 06:46:14

Unknown
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-10-28
Повідомлень: 31

Re: Задача PLUMS

Согласен, удалите сообщение!

Поза форумом

 

#4 2011-11-23 07:12:20

Присяжнюк А.В.
Новий користувач
Звідки: Бердичів СЗОШ 17
Зареєстрований: 2005-11-19
Повідомлень: 140
Вебсайт

Re: Задача PLUMS

LVV написав:

...
Вот пусть бы дети и поискали, почитали, сообразили
...

А разве это олимпиада по поиску?

Как по мне - для одного тура "свечек" многовато.


Права на ошибку не имеет тот, кто ничего не делает...

Поза форумом

 

#5 2011-11-23 07:50:03

Ilya Porublyov
журі
Зареєстрований: 2005-10-27
Повідомлень: 130

Re: Задача PLUMS

А ще журі колись давало абсолютно свічені задачі Oldtask1 та Oldtask2.
І ті, хто тупо переписував розв"язки з літератури, потім зі здивуванням виявляли, що в літературі присутні неправильні або неповні розв"язки цих задач. Яких саме задач даного туру це стосується -- нехай залишиться таємницею.

Поза форумом

 

#6 2011-11-23 11:06:27

Жюри_Пасихов
Адміністратор
Зареєстрований: 2009-11-08
Повідомлень: 391

Re: Задача PLUMS

Мимопроходящий написав:

Чем отличается от задачи хххххххххххххххххххх из книги хххххххххххххххххххххххххххххххххх?

"Не шуми ты рожь спелым колосом....". Подобные указания размещать на сием форуме не следует.... Даже если вам кажется, что это та же задача... Ведь часто только кажется.. :-)

Поза форумом

 

#7 2011-11-23 11:10:01

Жюри_Пасихов
Адміністратор
Зареєстрований: 2009-11-08
Повідомлень: 391

Re: Задача PLUMS

Присяжнюк А.В. написав:

Как по мне - для одного тура "свечек" многовато.

Да нет. не следует делать скропалительные выводы  :-) и дезориентировать участников!

ДИСКУССИЮ СЛЕДУЕТ ПРЕРВАТЬ

Поза форумом

 

#8 2011-11-23 19:56:33

WslF
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-10-27
Повідомлень: 19

Re: Задача PLUMS

Выводить числа можно выводить в любом порядке?
то есть для примера правильные ответы такие:
1 4    1 4    4 1    4 1   2 3    3 2    3 2    2 3
2 3    3 2    3 2    2 3   1 4    1 4    4 1    4 1

Відредаговано WslF (2011-11-23 19:57:18)

Поза форумом

 

#9 2011-11-23 21:04:53

MVI
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-11-23
Повідомлень: 1

Re: Задача PLUMS

WslF написав:

Выводить числа можно выводить в любом порядке?
то есть для примера правильные ответы такие:
1 4    1 4    4 1    4 1   2 3    3 2    3 2    2 3
2 3    3 2    3 2    2 3   1 4    1 4    4 1    4 1

Якщо існує кілька варіантів розміщення слив у ящиках  – вивести довільний.

Поза форумом

 

#10 2011-11-24 08:05:16

Ilya Porublyov
журі
Зареєстрований: 2005-10-27
Повідомлень: 130

Re: Задача PLUMS

В умові чітко написано:

Якщо існує кілька варіантів розміщення слив у ящиках  – вивести довільний. Якщо не існує жодного способу, вивести єдиний рядок з єдиним числом «–1» (без лапок).

Якщо раптом ваша програма виводить правильну відповідь, а система сприймає її якось дивно -- ОБОВ"ЯЗКОВО напишіть мені (через link "E-mail" на даному форумі). Але такого, ніби, не повинно бути...

Поза форумом

 

#11 2011-11-24 12:51:32

WslF
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-10-27
Повідомлень: 19

Re: Задача PLUMS

Зрозуміло. Просто в умові нічого не сказано до того в якому порядку виводити сливи в кожному ящику.

Поза форумом

 

#12 2011-11-24 13:12:19

Присяжнюк А.В.
Новий користувач
Звідки: Бердичів СЗОШ 17
Зареєстрований: 2005-11-19
Повідомлень: 140
Вебсайт

Re: Задача PLUMS

WslF написав:

Зрозуміло. Просто в умові нічого не сказано до того в якому порядку виводити сливи в кожному ящику.

Не зрозуміло з якого джерела Ви читали умову. Прямо тут на сайті в умові чорним по сірому написано: "Якщо існує кілька варіантів розміщення слив у ящиках  – вивести довільний."
Будьте уважніші!


Права на ошибку не имеет тот, кто ничего не делает...

Поза форумом

 

#13 2011-12-24 20:19:10

Andrey1998
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-11-17
Повідомлень: 17

Re: Задача PLUMS

Програма виводить на екран  N рядків по N чисел у кожному через один пропуск.
Якщо N=100, то числа будут від 1 до 10000
Довжина ряду у мові Паскаль 255, а якщо у ряду буде 256 символів (разом із пропусками)?

Поза форумом

 

#14 2011-12-24 20:48:58

Ilya Porublyov
журі
Зареєстрований: 2005-10-27
Повідомлень: 130

Re: Задача PLUMS

1) Ніхто не вимагає тримати все одночасно в одній рядковій змінній. Виводьте числа всередині рядка багатьма write-ами (кожен з двома параметрами: одна числова змінна або один елемент числового масиву, один пробіл), для переходу з рядка на рядок -- writeln.

2) Ви програміст чи археолог? Обмеження в 255 символів вже давним-давно можна вмикати/відмикати. Достатньо написати на початку програми -- звичайно, на  _FREE_ Pascal (а не Turbo/Borland) -- любу одну з директив
{$H+}
або
{$mode delphi}
-- і рядки можуть бути багатомегабайтні.

Відредаговано Ilya Porublyov (2011-12-24 20:51:29)

Поза форумом

 

#15 2011-12-26 15:54:38

Присяжнюк А.В.
Новий користувач
Звідки: Бердичів СЗОШ 17
Зареєстрований: 2005-11-19
Повідомлень: 140
Вебсайт

Re: Задача PLUMS

Andrey1998 написав:

Програма виводить на екран  N рядків по N чисел у кожному через один пропуск.
Якщо N=100, то числа будут від 1 до 10000
Довжина ряду у мові Паскаль 255, а якщо у ряду буде 256 символів (разом із пропусками)?

Використовуйте замість типу string тип ansistring.

Якщо Ви пишете на ТР-7 (або менше), то компілюйте і перевіряйте під типом string, а перед відправкою поміняйте на тип ansistring.


Права на ошибку не имеет тот, кто ничего не делает...

Поза форумом

 

#16 2011-12-26 20:33:26

Ilya Porublyov
журі
Зареєстрований: 2005-10-27
Повідомлень: 130

Re: Задача PLUMS

Присяжнюк А.В. написав:

Якщо Ви пишете на ТР-7 (або менше), то компілюйте і перевіряйте під типом string, а перед відправкою поміняйте на тип ansistring.

Роблячи такі дії, все-таки треба переконуватися, що все працює також і з заміненим типом. Якщо програма написана згідно стандартів і не використовує чисто-турбо-паскалівських приколів  -- є висока ймовірність, що все буде гаразд. Якщо ж чисто-турбо-паскалівські приколи (як-то, наприклад, визначення довжини не через length(s), а через ord(s[0])) використовуються -- не працюватиме.

Вважаю, що подальше обговорення типу string конкретно у цій темі недоречне. В разі потреби можна створити окрему тему.

Поза форумом

 

#17 2011-12-28 18:00:26

il____
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-12-08
Повідомлень: 10

Re: Задача PLUMS

Думаю, можно выкладывать решение.

Вот:

Код:

# include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
 int n,t;
 cin>>n;
 
 
 
 for (int j=0;j<n;j++){
 for (int i=1;i<=n;i++)t=((i+j)%n)?(i+j)%n:n,
 cout<<t + (i-1)*n<<" "; cout<<endl;      }

return 0;       
}

Идея такова:
Разобьем нашу последовательность(1..n^2) на сегменты по n елементов: 1..n,n+1..2n+1,...n^2-n..n^2;
Для формирования 1-го ящика берем 1 mod n сливу первого сегмента 2 mod n сливу второго сегмента и т.д
Для формирования 2-го ящика берем (1+1) mod n сливу первого сегмента (2+1) mod n сливу второго сегмента и т.д
и т.д

не сложно доказать что их сумма будет равна.smile

Поза форумом

 

Нижній колонтитул

Powered by Likt
© Copyright 2002–2009 Likt