Форум Всеукраїнської інтернет-олімпіади NetOI


На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою

Ви не зайшли.

#1 2014-10-21 10:15:59

LVV
Олімпієць
Звідки: Олешки
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 338
Вебсайт

Maxbox2

"Програма виводить на пристрій стандартного виведення  єдине число – шукану величину."

У якому вигляді виводить? Чи допускається експоненціальний запис?
Яка з відповідей буде вірною, яка ні:
1.66667e+014
166666666666667

Відредаговано LVV (2014-10-21 10:59:09)


Вік живи - вік навчайся.

Поза форумом

 

#2 2014-10-21 14:51:14

Жюри_Непомнящий
Журі
Зареєстрований: 2005-11-03
Повідомлень: 107

Re: Maxbox2

В умові задачі написано - В ЦІЛИХ ЧИСЛАХ. 1.66667e+014 не ціле.

Поза форумом

 

#3 2014-10-22 13:31:44

LVV
Олімпієць
Звідки: Олешки
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 338
Вебсайт

Re: Maxbox2

Жюри_Непомнящий написав:

В умові задачі написано - В ЦІЛИХ ЧИСЛАХ. 1.66667e+014 не ціле.

166667000000000 = 1.66667e+014 ціліше не буває smile

Я розумію, що йдеться про представлення цілих чисел компілятором, та все ж рішення може бути й таким, коли дробовий результат доводиться округляти до цілого. А при цьому компілятор може представляти округлене число як в звичайному, так і в експоненціальному записі.
Наприклад:
double k=166666555555555.5;
cout << ceil(k);//виведе 1.66667e+014
cout << setprecision(15) << ceil(k);//виведе 166666555555556
I в першому, і в другому випадку виводиться результат В ЦІЛИХ ЧИСЛАХ. І дані, про які йдеться в задачі цілком можуть бути цілочисленного типу.

Відредаговано LVV (2014-10-22 15:50:20)


Вік живи - вік навчайся.

Поза форумом

 

#4 2014-10-22 18:02:13

samus1c
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-11-09
Повідомлень: 18

Re: Maxbox2

Вопрос по терминологии - будет ли в данной задаче считаться разверткой квадрат, из которого не вырезаны уголки?

Поза форумом

 

#5 2014-10-23 07:39:21

Жюри_Пасихов
Адміністратор
Зареєстрований: 2009-11-08
Повідомлень: 391

Re: Maxbox2

З умови задачі слідує, що відповідь - ціле число. Виводити потрібно  ціле число. В решті - но-лайн перевірка в поміч.

Поза форумом

 

#6 2014-10-23 11:47:33

LeonID
Новий користувач
Зареєстрований: 2008-12-09
Повідомлень: 160

Re: Maxbox2

samus1c написав:

Вопрос по терминологии - будет ли в данной задаче считаться разверткой квадрат, из которого не вырезаны уголки?

А почему бы и нет, разверка нулевого объема.

Поза форумом

 

#7 2014-10-23 14:06:30

StarRover
Новий користувач
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 6

Re: Maxbox2

Цікаво, а якщо розв'язу не існує, що повинна виводити програма? 0 чи -1?


Бросая в воду камешки, смотри на круги, ими образуемые; иначе такое бросание будет пустою забавою.

Поза форумом

 

#8 2014-10-23 18:55:58

samus1c
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-11-09
Повідомлень: 18

Re: Maxbox2

StarRover написав:

Цікаво, а якщо розв'язу не існує, що повинна виводити програма? 0 чи -1?

Якщо нерозрізаний квадрат вважати розгорткою, то розв'язок існує.

Поза форумом

 

#9 2014-10-23 19:11:53

StarRover
Новий користувач
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 6

Re: Maxbox2

З нерозрізаного квадрата не можна зробити коробку wink


Бросая в воду камешки, смотри на круги, ими образуемые; иначе такое бросание будет пустою забавою.

Поза форумом

 

#10 2014-10-23 20:53:54

LeonID
Новий користувач
Зареєстрований: 2008-12-09
Повідомлень: 160

Re: Maxbox2

StarRover написав:

З нерозрізаного квадрата не можна зробити коробку wink

Чому?

Поза форумом

 

#11 2014-10-24 13:21:32

StarRover
Новий користувач
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 6

Re: Maxbox2

LeonID написав:

StarRover написав:

З нерозрізаного квадрата не можна зробити коробку wink

Чому?

Тому що


Бросая в воду камешки, смотри на круги, ими образуемые; иначе такое бросание будет пустою забавою.

Поза форумом

 

Нижній колонтитул

Powered by Likt
© Copyright 2002–2009 Likt