На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Привіт! Хочу зрозуміти, як правильно порахувати кубічний метр дошки для замовлення. Я знаю, що для цього треба враховувати довжину, ширину та товщину, але як це зробити на практиці? Є формули для розрахунку кубатури дошки в залежності від її розмірів? І чи є якісь особливості, якщо дошка має нестандартні параметри або особливості обробки? Поділіться, будь ласка, своїм досвідом.
Поза форумом
Щоб порахувати куб дошки, використовуй просту формулу: довжина х ширина х товщина = об'єм однієї дошки. Потім перемножуєш цей об'єм на кількість дошок, і в результаті отримаєш кубатуру. Наприклад, якщо дошка довжиною 2 метри, шириною 20 см і товщиною 2 см, то об'єм буде 2 * 0.2 * 0.02 = 0.008 м³ для однієї дошки. Множиш на кількість і маєш кубатуру.
Поза форумом
Я зазвичай рахую куб дошки так: потрібно знати точні розміри дошки (довжина, ширина, товщина) і перевести їх в метри, бо кубатура обчислюється в метрах кубічних. Наприклад, якщо дошка має розміри 3 метри на 15 см і товщину 2 см, обчислюєш 3 * 0.15 * 0.02, отримуєш об'єм для однієї дошки. Тоді множиш на кількість дошок. Якщо робиш це для великої кількості, можна використовувати калькулятор.
Поза форумом
Амелина написав:
Я зазвичай рахую куб дошки так: потрібно знати точні розміри дошки (довжина, ширина, товщина) і перевести їх в метри, бо кубатура обчислюється в метрах кубічних. Наприклад, якщо дошка має розміри 3 метри на 15 см і товщину 2 см, обчислюєш 3 * 0.15 * 0.02, отримуєш об'єм для однієї дошки. Тоді множиш на кількість дошок. Якщо робиш це для великої кількості, можна використовувати калькулятор.
Власне, порахувати куб дошки дуже схоже на перший варіант, просто ти множиш три параметри: довжина × ширина × товщина. Але тут ще є важливий момент — треба врахувати, що товщина і ширина зазвичай даються в сантиметрах або міліметрах, тому треба все перевести в метри для коректних розрахунків.
Ще один момент, на який я звернув увагу: звернутися на сайт WOODMAX вони пропонують не тільки дошки, а й інші матеріали, які можна замовити з розрахунком на всю кількість. Їхній калькулятор як порахувати куб дошки https://woodmax.ua/kubaturnik/ для замовлення матеріалів дуже точний і зручний — особливо коли потрібно заздалегідь розрахувати обсяг для великих проектів.
Поза форумом