На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Мені підказали що якщо я поїду на своїй машині за кордон то треба буде оформити зелену карту. Скажіть чи дійсно це так? І чи можна це зробити на кордоні чи краще онлайн?
Поза форумом
Million4ik написав:
Мені підказали що якщо я поїду на своїй машині за кордон то треба буде оформити зелену карту. Скажіть чи дійсно це так? І чи можна це зробити на кордоні чи краще онлайн?
Якщо ти плануєш поїздку за кордон на власному авто, без Зеленої карти не обійтися. Це обов’язковий страховий поліс, без якого тебе просто не пропустять через кордон. Це щось на кшталт міжнародної автоцивілки: у разі ДТП вона покриває шкоду, яку ти можеш завдати іншим.
Звісно, технічно ти можеш купити її прямо на кордоні, але... чесно кажучи, краще не ризикувати. По-перше, там зазвичай дорожче. По-друге, черга, поспіх, метушня — не найкращий момент, щоб спокійно розібратися в умовах. Зараз можна оформити електронний поліс Зелена Карта через зручний онлайн сервіс — швидко, зручно, і що головне — офіційно.
До того ж, маєш час спокійно порівняти умови, вибрати найкращий варіант, а не брати перше, що підсунуть. І головне — менше стресу на самому кордоні, бо в тебе вже все готове. Як на мене — краще витратити 10 хвилин вдома, ніж годину на митниці.
Поза форумом