На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Звичайно, бувають і мідні сушки для рушників, хоча вони менш поширені, ніж хромовані чи сталеві моделі. Мідь – матеріал з унікальними властивостями: вона не лише привабливо виглядає, а й володіє природною стійкістю до корозії та бактерій. Саме тому її іноді використовують у сантехніці, у тому числі для виготовлення сушки для рушників. Особисто мені траплялися моделі, в яких мідь виступала як основа або декоративний елемент. Такі вироби мають характерний теплий відтінок і надають ванній кімнаті індивідуального вигляду.
Мідні рушникосушки часто виготовляють на замовлення або в рамках дизайнерських колекцій. Це не масовий продукт, а швидше елітне рішення для інтер'єру. Ціни на такі моделі зазвичай вищі, адже мідь є дорогоцінним матеріалом, який складніше обробляти. Але якщо говорити про довговічність і ефектний зовнішній вигляд – це безперечна перевага: https://globalstroy.com.ua/yak-obraty-r … iky-venkon. Водночас мідь має хорошу теплопровідність, тому рушникосушка з такого матеріалу швидко нагрівається й ефективно виконує свої функції.
Варто звернути увагу й на те, що мідні поверхні можуть з часом змінювати колір – з’являється характерна патина. Для когось це недолік, а для інших – ще один елемент шарму. Я особисто вважаю, що така особливість надає виробу вінтажного стилю. До речі, мідь добре поєднується з іншими матеріалами: склом, деревом, каменем – тож її легко вписати в сучасні чи класичні інтер’єри.
Попри те, що мідні рушникосушки не зустрічаються у кожному магазині, знайти їх цілком реально. У спеціалізованих салонах сантехніки або на сайтах виробників можна підібрати відповідну модель або замовити виготовлення за індивідуальними розмірами. Для мене це стало відкриттям – я раніше навіть не здогадувався, що така альтернатива існує. Якщо хочеться чогось незвичайного у ванній – мідь точно приверне увагу.
Поза форумом