На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Дівчата й хлопці, підкажіть, хто щось розуміє в машинах! У нас така ситуація: чоловік хоче брати б/у авто з Європи, знайомий обіцяв «перевірений варіант». Але мені щось не спокійно. Машина ніби виглядає гарно, ціна приваблива, але ж хтозна, що з нею було раніше. Та й цей знайомий не технар зовсім. От і думаю: як дізнатись, не була вона в аварії, чи не кручені пробіги, чи взагалі вона не в угоні? Які є нормальні способи це перевірити? Може, якийсь сервіс по VIN-коду чи щось таке? Бо вже не вперше чую, як люди попадались на добрячу халепу, а потім залишались і без грошей, і без машини.
Поза форумом
Ой, слухай, правильно робиш, що сумніваєшся. Я якось на свій страх і ризик узяв старенький Passat з Німеччини — так продавець мені зуб давав, що машина «в ідеалі». Ага, в ідеалі… Через тиждень коробка посипалась, почав копати — виявилось, що авто тричі фарбоване і мало серйозну ДТП. Просто на фото й наживо виглядала як лялечка. Тепер от всім розказую — не вірте словам, навіть якщо знайомий радить. Перевірка по VIN — це не розкіш, а необхідність, якщо хочеш уникнути проблем
Поза форумом
Оце ти написав — аж мурахи по спині! Я як згадаю, що ми вже майже готові були їхати за тією машиною, так мені реально страшно. Я ж нічого в тому не тямлю, а чоловік інколи такий довірливий, особливо коли йому щось до душі припаде. Якби не твоя історія — може, й не задумалась би. А по тому VIN-коду — це складно? Бо я шукала в Google, а там таке понаписано, що нічого не зрозуміло. Може, поясниш по-простому, як то працює і де краще дивитись, щоб точно знати, що все чесно?
Поза форумом
Та там усе просто, насправді. Тобі треба знати VIN-код — це такий довгий номер з букв і цифр, його можна знайти або під капотом, або в документах на машину. Вводиш той код, і отримуєш повну інформацію. Тобі покаже, чи була машина в ДТП, чи пробіг скручений, коли останній техогляд, скільки власників було, чи є якісь обмеження або борги. Навіть може бути фотка з моменту, коли вона продавалась на аукціоні. Я от коли свій другий автомобіль шукав, перевірив через той сервіс — і знайшов, що одне авто, яке мені дуже сподобалось, насправді було затоплене в Польщі. А власник, звісно ж, мовчав. Так що не пошкодуєш, пошук по він коду коштує недорого, а нерви і гроші зекономить точно.
Відредаговано Мишка (2025-06-18 10:05:33)
Поза форумом