На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Пральна машина стала незамінним помічником у сучасному побуті, однак вибір оптимальної моделі часто пов’язаний не лише з технічними характеристиками, але й із рівнем шуму під час роботи. Номінальний рівень шуму – це один із найважливіших показників, на який варто звертати увагу, адже він безпосередньо впливає на комфорт у вашому домі. Особливо це актуально для тих, хто живе в квартирах із тонкими стінами або має малюків, для яких зайвий шум може стати справжньою проблемою.
Рівень шуму пральної машини вимірюють у децибелах (дБ), і виробники зазвичай вказують його в технічній документації: https://www.volynnews.com/news/all/de-k … nu-venkon/. Сучасні моделі пральних машин можуть працювати з рівнем шуму від 40 до 75 дБ. Для порівняння, рівень 40 дБ відповідає тихому шепоту, а 75 дБ – звуку голосного розмови або роботи пилососа. Тому вибираючи пральну машину, потрібно визначитися, наскільки тихою вона має бути, залежно від особливостей вашого житла.
Варто зазначити, що шум під час прання і віджимання відрізняється. Як правило, віджимання є більш гучним етапом через високі оберти барабана, тому номінальний рівень шуму на цьому етапі може бути суттєво вищим. Особливо я помітив це, коли придбав свій перший автомат — тоді віджимання було доволі гучним і іноді навіть трохи турбувало вночі.
Сучасні технології дозволяють значно знизити рівень шуму пральних машин. Використання інверторних моторів, які працюють без щіток, а також вдосконалена система амортизації допомагають мінімізувати вібрації і, відповідно, шум. Виробники все частіше акцентують увагу на цій характеристиці, оскільки зростає попит на тихі пристрої.
Я особисто завжди раджу звертати увагу не лише на номінальний рівень шуму, який вказаний виробником, але й на відгуки реальних користувачів. Часто технічні характеристики можуть не повністю відповідати дійсності, адже шум залежить також від правильного встановлення пральної машини та умов у кімнаті.
Підсумовуючи, можна сказати, що номінальний рівень шуму є ключовим фактором при виборі пральної машини, особливо якщо ви цінуєте спокій у домі. Сучасний ринок пропонує безліч моделей з різним рівнем шуму, тож кожен зможе знайти оптимальний варіант. Я особисто віддав перевагу машині з низьким рівнем шуму, і це значно покращило якість мого життя, особливо під час нічного прання.
Поза форумом