На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Привіт всім, шукаю поради як обрати дійсно смачні та якісні макарони. Не просто дешеву пачку, а щоб тримали форму, не розварювались, мали хороший смак. У магазині бачу різні упаковки, але не впевнений, на що саме звернути увагу. Бачив позначення «тверді сорти пшениці», «durum», «semola di grano duro», але не знаю, чи це реально гарантія. Буду вдячний за конкретні штуки, на які дивитись.
Поза форумом
Я вже купую макарони роками і можу поділитись тим, що помітив. Перше дивлюсь на упаковку: якщо зазначено пшениця твердих сортів чи durum-борошно, це хороший знак. Друге склад: повинні бути лише борошно та вода, без зайвих добавок. Третє поверхня макаронів повинна бути трохи шорсткою, не блискучою. Якщо вона дуже гладка і яскрава жовта є підозра, що додано фарбники чи використано м’які сорти. Плюс, ціна теж сигнал: сильно дешева пачка може бути “простіше” зроблена.
Поза форумом
Ось що ще помітив і рекомендую перевіряти: колір має бути жовтий-бурштиновий або солом’яний, без занадто яскравого жовтого чи сірого відтінку. Якщо бачите крихти в пачці або половина макаронів зламана це ознака, що виробництво або сухарні умови були слабкі. Також перевіряю вміст білка на 100 г: у якісних виробах з твердих сортів пшениці цей показник 12-15 г і більше. Менше значить суміш з м’якої пшениці, яка не буде тримати форму при варінні. І ще: якщо форма макаронів призначена під густий соус, наприклад пенне чи фузіллі, краще обрати з більш “рум’яною” текстурою, тоді хороша паста вийде.
Поза форумом
Tarass написав:
Ось що ще помітив і рекомендую перевіряти: колір має бути жовтий-бурштиновий або солом’яний, без занадто яскравого жовтого чи сірого відтінку. Якщо бачите крихти в пачці або половина макаронів зламана це ознака, що виробництво або сухарні умови були слабкі. Також перевіряю вміст білка на 100 г: у якісних виробах з твердих сортів пшениці цей показник 12-15 г і більше. Менше значить суміш з м’якої пшениці, яка не буде тримати форму при варінні. І ще: якщо форма макаронів призначена під густий соус, наприклад пенне чи фузіллі, краще обрати з більш “рум’яною” текстурою, тоді хороша паста вийде.
Спираючись на свій досвід я б радив так: перед тим як покласти у кошик, зверніть увагу на упаковку та форму виробів. Переконайтесь, що на упаковці вказано щось типу: «тверді сорти пшениці», «durum», «semola di grano duro», або «група А», бо саме це означає сировину з високим вмістом білка. Потім подивіться на колір та стан макаронів всередині пачки кольор має бути солом’яно-жовтим або янтарним, без білих чи сірих вкраплень, а крихт має бути мінімум. Далі рекомендую звернути увагу на технологію: якщо зазначено, що виробництво “bronze-cut” або “повільне висушування” це плюс, бо така паста краще “чіпляє” соус.
Далі пораджу спробувати тест вдома: суху макаронину зігніть якщо вона одразу ламається навпіл значно, виріб, ймовірно, з м’яких сортів. А після варіння вона має тримати форму не розвалюватись, не ставати кашею це показник. Також в магазині врахуйте ціну: якщо дуже низька, то ймовірно це бюджетний варіант із нижчою якістю. І останнє після того як купили, варіть із великою кількістю підсоленої киплячої води і не змивайте пасту після варіння це допомагає зберегти текстуру.
До речі якщо хочете подивитись конкретні бренди і форми, можна глянути на асортимент макаронних виробів La Pasta через це посилання (навіть якщо не оберете їх, принцип вибору однаковий) https://maudau.com.ua/category/makaronn … d=la-pasta . Сподіваюсь, ці рекомендації допоможуть обрати справді смачні макарони.
Поза форумом