На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Як обрати рекуператор, щоб він дійсно ефективно працював у квартирі? Ціни різні, характеристики теж, але як зрозуміти, який саме варіант підійде саме для моїх потреб і площі? Чи треба звертати увагу на якісь додаткові функції чи краще обирати просту модель?
Поза форумом
Обирати рекуператор для квартири слід, виходячи з площі приміщення та інтенсивності повітрообміну. Перш за все потрібно визначити, скільки повітря має проходити через систему за годину — це вимірюється в кубометрах на годину (м³/год). Для стандартної квартири зазвичай вистачає рекуператора з продуктивністю близько 100-150 м³/год, але якщо квартира велика або багато людей — варто брати потужніший.
Поза форумом
А де варто придбати його?
Поза форумом
Коли я вирішив встановити рекуператор у власному будинку, перше, що мене цікавило — якість повітрообміну та енергоефективність пристрою. Обрав Blauberg рекуператор https://vento.expert/pro-rekuperator/ оскільки цей виробник має хорошу репутацію і детально описує характеристики своїх рекуператорів на сайті. Замовлення пройшло швидко і зручно, менеджери відповіли на всі мої технічні запитання, допомогли з вибором моделі, враховуючи площу приміщень. Доставка була точно вчасно, упаковка надійна. Монтаж пройшов без проблем, інструкції були чіткі і зрозумілі. Тепер у мене в будинку свіже повітря без зайвих втрат тепла, що значно підвищило комфорт і знизило витрати на опалення. Рекомендую цей рекуператор усім, хто хоче поєднати екологічність з економією.
Поза форумом