На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Сторінок: 1
Привіт, чоловіки! Може, тема не з тих, що про це легко говорити, але, чесно, уже дістало мовчати. Останні кілька місяців помічаю, що щось не те — зниження бажання, відчуття, ніби організм втомлений постійно, хоч нормально сплю й харчуюсь. Плюс бувають моменти, коли наче все добре, а потім — бац — і настрій ні до чого. Я не лікар, але відчуваю, що щось з гормонами чи ще з чимось. Дружина вже натякала, що я не той, яким був. Хочеться розібратись, але йти з цим кудись якось… ну, трохи ніяково. Хтось мав подібне? Що робили? Куди звертатись?
Поза форумом
У мене десь пів року тому було щось подібне. Спершу думав, що просто втома — робота, стрес, якісь негаразди. А потім почав помічати, що й у ліжку не так, як раніше, та й енергії в тілі зовсім нема. Як дійшло до того, що перестав впізнавати себе, змусив себе піти до лікаря. Пощастило — потрапив до нормального спеціаліста, який не почав крутити носом, а просто сказав, що це типова історія, особливо після 35. Там може бути все — і гормональні збої, і стресовий вплив, і навіть нестача якихось мікроелементів. Але головне — не затягувати. Я теж думав, що “само мине”, а воно не минає.
Поза форумом
Дякую тобі, що поділився. Якщо чесно, трохи легше стало — бо я вже думав, що в мене одного така фігня. У мене ще й настрій постійно стрибає — то все добре, то дратуюсь на рівному місці. І реально помітив, що ніби втрачаю контроль над собою. Я так розумію, що з цим краще не тягнути. А ти до якого лікаря пішов? Бо я от читаю — уролог, ендокринолог, терапевт… і не можу зрозуміти, з чого почати.
Поза форумом
Починай одразу з андролога у Львові https://mdclinics.com.ua/ua/uslugi/androloh-lviv/ Це спеціаліст, який займається саме чоловічим здоров’ям у всьому його обсязі — і гормони, і потенція, і психосоматика, і взагалі стан організму. Уролог — це трохи інша сфера, він більше про нирки, сечовивідну систему. А от андролог якраз розбирається в таких ситуаціях, як у тебе. Я здав аналізи — тестостерон, загальний стан крові, ще кілька показників. Виявилось, що рівень гормону трохи нижчий, ніж має бути, плюс хронічний стрес дав про себе знати. Призначили курс лікування, спорт, вітаміни й нормальний режим. І головне — без сорому. Ми ж не залізні, і чоловіче здоров’я — це не тільки про силу, а й про вміння вчасно звернутись по допомогу. Не тягни.
Відредаговано Мишка (2025-06-05 00:01:15)
Поза форумом
Сторінок: 1