Форум Всеукраїнської інтернет-олімпіади NetOI

На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою

Ви не зайшли.

#1 2025-06-16 14:21:05

eliseenko
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-10-10

Якщо болить спина

Я вже не знаю, що робити. Тиждень тому почала ниючим болем віддавати спина, а тепер уже ледве згинаюся, особливо вранці. Наче й не тягала нічого важкого, нічого не сталось, просто почалось саме по собі. Може, десь продуло? Але якби ж то просто — а воно не проходить. Що ви робите, коли отаке починається? Мазі, пігулки, масаж? Якісь вправи, може? Бо боюсь, що так далі не витримаю, на роботу ходити важко, та й вдома нічого робити не можу.

Поза форумом

#2 2025-06-16 14:22:36

Мишка
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-10-21

Re: Якщо болить спина

О, знайома тема, в мене таке було після того, як на дачі дрова різав. Теж думав — пройде, а потім ледве з ліжка вилазив. Не чекай, поки стане ще гірше! Я пішов до масажиста — так той мені так “поставив усе на місце”, що за два сеанси вже легше стало. Але не тільки в цьому справа — треба ще м'язи розминати, бо якщо просто лежати й нічого не робити, то ще гірше буде. Ще мені помагала тепла ванна з сіллю на ніч і звичайна зарядка вранці. А от пігулки стараюсь не пити, тільки як уже зовсім невтерпеж.

Поза форумом

#3 2025-06-16 14:22:59

eliseenko
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-10-10

От я й боюсь, що як затягну, то потім узагалі не розігнуся. Про масаж чула, але чесно — страшнувато, бо один раз пішла, і мені там так натиснули, що тільки гірше стало. То не знаю, як знайти нормального спеціаліста. А про ванну — оце, до речі, гарна ідея, хоч трохи тіло розслабити. І вправи теж, але, чесно, не знаю, з чого почати, щоб не зробити ще гірше. Може, порадиш щось просте для початку, без всяких викрутасів? Бо мені реально страшно — ніби нічого серйозного, а так вибиває з колії.

Поза форумом

#4 2025-06-16 14:27:14

Мишка
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-10-21

Та я тебе розумію, бо коли болить спина, то навіть настрій зникає — нічого не хочеться. Якщо боїшся масажу, то тоді краще почати з чогось м’якого — от як я робив: лягав на килимок і просто по чуть-чуть розтягувався, без фанатизму. Наприклад, лягти на спину, ноги зігнути в колінах і повільно обертати коліна в один і другий бік — просто, але трохи знімає напругу. А ще — тепло на поперек. Я собі грілку підкладав або пояс вовняний носив. І ще: не тягни, якщо не проходить — іноді треба і знеболюючі у Дніпрі  https://receptika.ua/ua/obezbolivayusch … lnye/dnepr  , бо коли біль заважає спати, то ніякі вправи не поможуть. Я не фанат таблеток, але був момент, що реально спасали, поки не пройшло основне загострення. Тут головне — слухати себе, не перетискати і не чекати, поки зовсім зламає.

https://i.postimg.cc/Bv7Q1BwC/13-06-2025-132455.jpg

Поза форумом

Нижній колонтитул