На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Мені потрібно замовити програму для автоматизації документообігу в невеликій компанії. Хочу, щоб усі рахунки, договори, акти можна було підписувати дистанційно без роздруківки. Але перед цим хотілося б зрозуміти, як це працює на практиці. Я чув про електронний підпис, але не до кінця зрозуміло чи він дійсно має юридичну силу? І чи можна його використовувати в разі перевірок, претензій або судових справ? Питаю, бо від цього залежить, який саме функціонал мені потрібен у програмі.
Поза форумом
Я використовую електронний підпис уже близько трьох років. Спочатку оформив його лише для подання декларацій як ФОП, а згодом почав підписувати й договори з партнерами. Жодного разу не було проблем, усі документи приймають як державні органи, так і банки. Електронний підпис значно спрощує роботу: не потрібно нікуди їхати, усе підписується за кілька секунд прямо з ноутбука або телефону.
Поза форумом
Моя діяльність пов’язана з наданням послуг іншим компаніям, і електронний підпис став для мене справжнім порятунком. Я постійно підписую акти, договори, рахунки і все це можу робити онлайн, без витрат на папір і пересилання.
Поза форумом
dyyzoof написав:
Мені потрібно замовити програму для автоматизації документообігу в невеликій компанії. Хочу, щоб усі рахунки, договори, акти можна було підписувати дистанційно без роздруківки. Але перед цим хотілося б зрозуміти, як це працює на практиці. Я чув про електронний підпис, але не до кінця зрозуміло чи він дійсно має юридичну силу? І чи можна його використовувати в разі перевірок, претензій або судових справ? Питаю, бо від цього залежить, який саме функціонал мені потрібен у програмі.
Коли я відкрив інтернет-магазин, постало питання, як швидко підписувати договори з постачальниками та сервісами доставки. Не маючи офісу, вирішив зробити все онлайн. Оформив електронний підпис і це дійсно зручно. Тепер будь-який договір або документ я можу підписати за хвилину, не потрібно друкувати, сканувати чи надсилати поштою. Особливо цінно, що підпис визнається і державними органами, і комерційними структурами.
Хто хоче зрозуміти більше, для чого потрібен електронний підпис, можна дізнатися з блогу depositsign.com/articles/shho-take-elektronnyj-pidpys/ Сам звідти дізнався.
Поза форумом