На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Здрасьте, недавно звернув увагу на те, що наші макарони часто стають дуже м’якими при варінні, а я прагну, щоб були “аль денте”. Пачка виглядала нормально, але після приготування текстура не та. Цікаво, які саме ознаки свідчать про добру якість макаронів чи є спосіб це перевірити ще перед варінням?
Поза форумом
Я вже навчився двом базовим правилам: перевіряю упаковку і стан макаронів. На упаковці шукаю формулювання типу “пшениця твердих сортів” або “durum wheat semolina”. Якщо склад просто “борошно” це вже знак сумніву. У пачці дивлюсь на колір він має бути природно жовтим-солом’яним, не надто блискучим. Інакше, якщо він дуже яскравий, є ризик, що використовували м’які сорти пшениці або швидке висушування.
Поза форумом
У мене ще кілька деталей, які стали помічними: коли макарони виготовлені методом “bronze-cut” або через бронзову форму, поверхня трохи шорстка, а не гламурно гладка це добре, бо соус потім краще тримається. Також вважаю, що процес висушування важливий: якщо макарони дуже яскраві й блискучі, або на пачці написано “висушено за рекордні 3-4 години”, то це сигнал, що вони могли висушуватись швидко при високій температурі а це впливає на текстуру після варіння. Одна з порад: перед варінням зверніть увагу, чи немає багато зламаних виробів у пачці якщо є, то, швидше за все, форма або виробництво не оптимальні.
Поза форумом
Tarass написав:
У мене ще кілька деталей, які стали помічними: коли макарони виготовлені методом “bronze-cut” або через бронзову форму, поверхня трохи шорстка, а не гламурно гладка це добре, бо соус потім краще тримається. Також вважаю, що процес висушування важливий: якщо макарони дуже яскраві й блискучі, або на пачці написано “висушено за рекордні 3-4 години”, то це сигнал, що вони могли висушуватись швидко при високій температурі а це впливає на текстуру після варіння. Одна з порад: перед варінням зверніть увагу, чи немає багато зламаних виробів у пачці якщо є, то, швидше за все, форма або виробництво не оптимальні.
Ось що я рекомендую враховувати при виборі і готуванні макаронів, щоб не купити “нікуди не годиться” варіант: складу приділяю першочергову увагу лише “пшениця твердих сортів” або “durum wheat semolina” плюс вода.
Якщо обираю в онлайн-магазині, наприклад на маудау, можна одразу фільтрувати товари за складом, перевірити опис і відгуки покупців. Далі уважно читаю упаковку: якщо виробник пише про “bronze die” або “bronze-cut”, це означає, що використовували бронзову форму для екструзії і поверхня готових виробів має більше мікрорівностей це важливо для утримання соусу та для стабільності структури після варіння. Колір макаронів має бути солом’яно-жовтим або янтарним, без занадто яскравих оранжевих чи тьмяних сіруватих відтінків. У пачці дивлюсь, чи багато поламаних шматків — мінімум поломок свідчить про добру якість.
Потім важлива частина приготування: кип’ятіть багато води, добре підсоліть, кидайте макарони коли вода вже булькає, не перестарайтесь з часом варіння— краще трохи менше ніж “по таймеру” і доробити в соусі. І останнє: я б не радив лише за брендом судити можна знайти хороші варіанти і серед менш дорогих, якщо виконані за технологією. Наприклад, звернув увагу на макаронні вироби La Pasta текстура в них непогана і вони довго тримають форму, але головне саме орієнтуватись на ознаки, а не просто упаковку. Для швидкого вибору можу порадити подивитися асортимент на https://maudau.com.ua/category/makaronn … d=la-pasta там реально великий вибір макаронів з перевіреними складами.
Поза форумом