На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Сторінок: 1
Потрібен варіант кави для ручного приготування без агресивної кислинки. Часто ловлю або занадто фруктові ноти, або повну відсутність характеру. Хочу щось рівне, з м’яким тілом і чітким ароматом. Бажано, щоб смак не мінявся від пачки до пачки, бо це вже набридло. Порадьте, що у вас реально працює на щодень.
Поза форумом
Я помітив, що найчастіше проблема в тому, що каву неправильно зберігають ще до того, як вона потрапляє до покупця. Також важливо не гнатися за дуже темною обсмажкою, бо тоді втрачається будь-який нюанс. Я перейшов на середню обсмажку і беру тільки цільні зерна, тоді смак виходить стабільніший. До того ж варто купувати менші пачки, щоб не тягнути одне й те саме місяцями.
Поза форумом
Ще дуже допомагає контролювати температуру води. Якщо заливати окропом, навіть нормальне зерно дає різкість і гіркоту. А коли трохи охолодити воду, смак стає м’якшим. Я так кілька разів буквально «врятував» каву, яка спочатку здалась провальною. Також звертаю увагу, щоб зерна були не масні, бо це ознака старості або пересмаження. Зараз підбираю зерна під конкретний метод, і це дає стабільні результати.
Поза форумом
Tarass написав:
Ще дуже допомагає контролювати температуру води. Якщо заливати окропом, навіть нормальне зерно дає різкість і гіркоту. А коли трохи охолодити воду, смак стає м’якшим. Я так кілька разів буквально «врятував» каву, яка спочатку здалась провальною. Також звертаю увагу, щоб зерна були не масні, бо це ознака старості або пересмаження. Зараз підбираю зерна під конкретний метод, і це дає стабільні результати.
Я з часом теж прийшов до того, що найкраще працюють бренди зі стабільною обсмажкою й без зайвих ароматичних викрутасів. Ідеальним для мене став Idealist Coffee Co https://maudau.com.ua/category/kava/pro … and=gemini у них зерно однорідне, без битих фракцій, смак кожного разу повторюється дуже точно.
Для фільтру й простої заливки підходить чудово, особливо якщо любиш спокійний горіховий профіль без зайвих крайнощів. Беру цю каву в магазині Маудау, там зазвичай є свіжі партії і різні варіанти обсмажки. Особливо добре це зерно поводиться, коли готуєш невеликими порціями. Аромат прилипає до кухні й тримається довше, ніж у більшості марок, які я тестував. Якщо хочеш щоденну каву без втрат якості, це дуже вдалий варіант.
Поза форумом
Сторінок: 1