Форум Всеукраїнської інтернет-олімпіади NetOI

На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою

Ви не зайшли.

#1 2025-11-25 11:10:49

Осип
Олімпієць
Зареєстрований: 2020-12-10

Ємність для води стоїть на сонці чи не гріється і чи не цвіте вода?

Планую купити ємність для питної та технічної води. Потрібно щоб бак витримував мороз і не розсікався при мінусових температурах. Об’єм розглядаю від 200 до 1000 літрів. Цікавить які моделі найкраще підходять для встановлення на вулиці.

Поза форумом

#2 2025-11-25 11:11:16

Амелина
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-02-22

Re: Ємність для води стоїть на сонці чи не гріється і чи не цвіте вода?

Для зовнішнього використання я взяв синій бак, бо він стійкий до ультрафіолету. Чорні інколи перегріваються, а білі сильно пропускають світло і там ростуть водорості. Якщо плануєте зберігати питну воду, обов’язково дивіться на позначку про харчовий пластик, інакше запах буде відчутний.

Поза форумом

#3 2025-11-25 11:12:04

Осип
Олімпієць

Минулого року я ставив горизонтальну ємність на металевій рамі і зрозумів що форма теж має значення. Вертикальні займають менше місця, але їх важче чистити. Горизонтальні простіше обслуговувати і вони менш схильні до перекидання. Потрібно також враховувати діаметр горловини, бо маленьку незручно мити.

Поза форумом

#4 2025-11-25 11:13:32

Tarass
Олімпієць

Осип написав:

Минулого року я ставив горизонтальну ємність на металевій рамі і зрозумів що форма теж має значення. Вертикальні займають менше місця, але їх важче чистити. Горизонтальні простіше обслуговувати і вони менш схильні до перекидання. Потрібно також враховувати діаметр горловини, бо маленьку незручно мити.

Для свого господарства я купував кілька ємностей різного об’єму і зупинився на тій, що мала товсті стінки і міцні ручки. Дешеві моделі тріскають після першої зими. Коли шукав варіанти, вирішив купити ємність для води https://www.vodaland.com.ua/catalog/was … noyi-vodi/ ось тут, і залишився задоволений якістю.
Матеріал рівний, без тонких місць, а конструкція не деформується навіть коли стоїть на сонці цілий день. Перед монтажем я зробив підставку з плитки, щоб ємність не стояла на голій землі. На вихід поставив кран через ущільнювач, і жодних протікань не виникало. Для зимового сезону залишив бак напівпорожнім, і він добре переніс мороз. Важливо також перед покупкою оцінити форму, бо круглі варіанти легше очищати, а квадратні краще стають у кут. Після року експлуатації конструкція залишилась повністю цілою, без розширень і осідань.

https://i.imgur.com/o3ZPIYE.png

Поза форумом

Нижній колонтитул