На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
))) Ну просто цікаво чи вірно я зрозумів умову. Є в нас кілька дисків і їх можна розташовувати у довільному порядку і між КОЖНОЮ суміжною парою дисків требя додати як мінімум один (а може й більше) додатковий диск щоб кострукція могла крутитися (усі її диски) ну ніби якщо будякий диск крутанути то закрутится уся конструкція. Вірно я зрозумів основну ідею умови задачі? про те що требя знайти я не питаю. Поки що ))
Поза форумом
Если я правильно понял ваше понимание задачи, то поняли вы её, имхо, почти правильно, но всё же недостаточно - примерно так же, как я - ваш пост:)))
а) Между каждой смежной парой дисков можно добавить минимум один, но максимум два дополнительных.
б) Каждый диск (что начальные, что дополнительные) закреплён на оси. Каждый изначально движется, а не один. Если так можно выразиться, конструкция вертится "единой живой массой", а не по "эффекту домино".
Відредаговано Skiminok (2007-10-26 23:12:23)
Поза форумом
"Червоні колеса мають кожне свою вісь, а кожне синє колесо (або пара синіх коліс на одній осі) може бути зчеплене рівно з двома червоними."
Тоесть, ниже приведенная конструкция невозможна из-за двух красных колёс на одной оси?
<К10><С4><K10>
<C2><K20>
"Дано набір червоних зубчатих коліс різних радіусів. Із них можна збирати конструкцію"
Тоесть, красные колеса не обязательно должны стоять в конструкции по порядку ввода их радиусов?
Хотя так быть не может... из-за ограничения в 10 000 элементов...
Відредаговано Дмитрий Патковский (2007-10-26 23:51:50)
Поза форумом
Ну що до того що максимум два сині диски на одному кілку це зрозуміло просто я не став на цьому акцентувати увагу. Питання стосувалося власне такого :
По суті на кілках диски ідуть так : на непарних позиціях у будьякій послідовності можемо розташувати вхідні (червоні) диски, а на непарних (між червоними) - довільних радіусів (сині) диски. Так я зрозумів? Я маю наувазі що кілки з синіми та червноими дисками завжди чергуються як наведено у прикладі і не інакше, тобто, немає КК чи СС - послідовностей, і на одному кілку не може бути і К і С. Ну щось типу того. Так?
Відредаговано necro (2007-10-27 00:26:41)
Поза форумом
necro написав:
По суті на кілках диски ідуть так : на непарних позиціях у будьякій послідовності можемо розташувати вхідні (червоні) диски, а на непарних (між червоними) - довільних радіусів (сині) диски. Так я зрозумів? Я маю наувазі що кілки з синіми та червноими дисками завжди чергуються як наведено у прикладі і не інакше, тобто, немає КК чи СС - послідовностей, і на одному кілку не може бути і К і С. Ну щось типу того. Так?
Непосредственно в условии ни это, ни обратное не указано. Утверждение, приведённое вами, уже относится скорее к решению... так что вряд ли будет ответ конкретнее, чем "Без комментариев".
Поза форумом
2ZuTa
Подивися ще раз на малюнок - пояснення до тесту з умови
Поза форумом
Еще раз прочитав условие и посмотрев на рисунок, сам ответил на все свои вопросы
Спасибо жюри за исчерпывающую формулировку и пример.
Поза форумом
Это нормально? (Time Out) 0.03 сек.
Я про то, что ПРОСТОЕ считывание елементов УЖЕ даёт ТаймАут....
Звиняюсь... После стольких лет програминга... И додуматься написать юзэс црт... УЖАС!
Відредаговано Commaster (2007-11-02 23:48:55)
Поза форумом
Напишите пожалуйста третий тест.
Поза форумом