Форум Всеукраїнської інтернет-олімпіади NetOI


На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою

Ви не зайшли.

#1 2012-10-30 12:02:54

Cz
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-10-30
Повідомлень: 3

Fazenda

Що означає виводити відповіді без заокруглення?
Яка максимальна кількість знаків має відображатись, якщо число - нескінченний дріб?
Чи обов'язково відповіді мають бути в експоненційній формі?

Поза форумом

 

#2 2012-10-30 12:10:51

LVV
Олімпієць
Звідки: Олешки
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 358
Вебсайт

Re: Fazenda

Cz написав:

Що означає виводити відповіді без заокруглення?
Яка максимальна кількість знаків має відображатись, якщо число - нескінченний дріб?
Чи обов'язково відповіді мають бути в експоненційній формі?

У мене замість авторського
6.0000000000Е+02    1.2000000000Е+02
виводить
600 120

та тест все одно пройшов нормально.

Хоч питання Cz мене теж цікавлять.


Вік живи - вік навчайся.

Поза форумом

 

#3 2012-10-30 17:43:46

Taras_Z
Новий користувач
Звідки: Львів
Зареєстрований: 2012-10-25
Повідомлень: 25

Re: Fazenda

ну в мене виводило  6.00000000Е+002    1.20000000Е+002 (з лишнім нуликом, а всередині нуликів менше)- це вже залежить від мови на якій ти пишеш.
і перший тест пройшло...

Поза форумом

 

#4 2012-11-01 10:49:09

Oleg_DP_UA
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-11-01
Повідомлень: 4

Re: Fazenda

LVV написав:

Cz написав:

Що означає виводити відповіді без заокруглення?
Яка максимальна кількість знаків має відображатись, якщо число - нескінченний дріб?
Чи обов'язково відповіді мають бути в експоненційній формі?

У мене замість авторського
6.0000000000Е+02    1.2000000000Е+02
виводить
600 120

та тест все одно пройшов нормально.

Хоч питання Cz мене теж цікавлять.

LVV щоб виводило авторське 6.0000000000Е+02    1.2000000000Е+02 треба поставити тип даних real , та не вказувати у виведенні кількість знаків , тобто написати
writeln(otvet); тоді виведе авторське, а якщо написати
writeln(otvet:10:3) тоді виведе 600 і 120

Поза форумом

 

#5 2012-11-01 20:05:23

mariyka_mariyka
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-11-01
Повідомлень: 2

Re: Fazenda

наприклад, я виводжу за допомогою   writeln(s,' ',p);
і маю відповідь  6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002
тести не проходять...
будь ласка, підкажіть, що я роблю не так?...

Поза форумом

 

#6 2012-11-02 19:42:21

LVV
Олімпієць
Звідки: Олешки
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 358
Вебсайт

Re: Fazenda

Oleg_DP_UA написав:

LVV щоб виводило авторське 6.0000000000Е+02    1.2000000000Е+02 треба поставити тип даних real , та не вказувати у виведенні кількість знаків , тобто написати
writeln(otvet); тоді виведе авторське, а якщо написати
writeln(otvet:10:3) тоді виведе 600 і 120

А лучше так:
cout << setprecision(11) << scientific <<... smile

Вопрос не в том, как вывести экспоненциальную (научную, стандртную) запись числа с определённым количеством десятичных знаков...
Вопрос в том, принципиально ли это для данной задачи, или нет?
Если принципиально, то почему срабатывает онлайн-тест при ответе 600 и 120?


Вік живи - вік навчайся.

Поза форумом

 

#7 2012-11-02 19:44:41

LVV
Олімпієць
Звідки: Олешки
Зареєстрований: 2010-11-19
Повідомлень: 358
Вебсайт

Re: Fazenda

mariyka_mariyka написав:

наприклад, я виводжу за допомогою   writeln(s,' ',p);
і маю відповідь  6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002
тести не проходять...
будь ласка, підкажіть, що я роблю не так?...

Перевод строки в конце вывода даёт ошибку.
Попробуте так: write(s,' ',p);


Вік живи - вік навчайся.

Поза форумом

 

#8 2012-11-02 19:54:25

LeonID
Новий користувач
Зареєстрований: 2008-12-09
Повідомлень: 160

Re: Fazenda

LVV написав:

mariyka_mariyka написав:

наприклад, я виводжу за допомогою   writeln(s,' ',p);
і маю відповідь  6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002
тести не проходять...
будь ласка, підкажіть, що я роблю не так?...

Перевод строки в конце вывода даёт ошибку.
Попробуте так: write(s,' ',p);

Або так - write(s,p);

Поза форумом

 

#9 2012-11-02 20:25:14

mariyka_mariyka
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-11-01
Повідомлень: 2

Re: Fazenda

LeonID написав:

LVV написав:

mariyka_mariyka написав:

наприклад, я виводжу за допомогою   writeln(s,' ',p);
і маю відповідь  6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002
тести не проходять...
будь ласка, підкажіть, що я роблю не так?...

Перевод строки в конце вывода даёт ошибку.
Попробуте так: write(s,' ',p);

Або так - write(s,p);

здається, проблема в тому, що
6.0000000000000Е+002 це не авторське 6.0000000000Е+02

Поза форумом

 

#10 2012-11-02 21:58:31

victor18
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-11-01
Повідомлень: 8

Re: Fazenda

Чому, при онлайн-перевірці цієї задачі +2 бали, інших - +0.

Поза форумом

 

#11 2012-11-02 22:23:49

victor18
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-11-01
Повідомлень: 8

Re: Fazenda

mariyka_mariyka написав:

наприклад, я виводжу за допомогою   writeln(s,' ',p);
і маю відповідь  6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002
тести не проходять...
будь ласка, підкажіть, що я роблю не так?...

В умові сказано, виводити числа без заокруглення. В авторському прикладі числа цілі, тому відповіді 600 120, 600.000 120, 6.0000000000Е+02    1.2000000000Е+02, 6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002 рівносильні і повинні проходити онлайн-перевірку. Я маю на увазі, що може помилка в чомусь іншому.

Поза форумом

 

#12 2012-11-14 19:35:03

Pirate
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-10-26
Повідомлень: 4

Re: Fazenda

у мене виводить відповіді за допомогою write(s,' ',p);
і я також не проходжу тести маючи 6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002,
я пробував зробити так, щоб виводило 600 і 120, але так тести не проходить теж,
пише Failed(Bad data), прошу допомогти.
дякую.

Поза форумом

 

#13 2012-11-14 20:11:05

LeonID
Новий користувач
Зареєстрований: 2008-12-09
Повідомлень: 160

Re: Fazenda

Pirate написав:

у мене виводить відповіді за допомогою write(s,' ',p);
і я також не проходжу тести маючи 6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002,
я пробував зробити так, щоб виводило 600 і 120, але так тести не проходить теж,
пише Failed(Bad data), прошу допомогти.
дякую.

А ви нам викладіть код вашої програми, помилку відразу знайдемо;)

Поза форумом

 

#14 2012-11-15 20:59:53

victor18
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-11-01
Повідомлень: 8

Re: Fazenda

Pirate написав:

у мене виводить відповіді за допомогою write(s,' ',p);
і я також не проходжу тести маючи 6.0000000000000Е+002  1.2000000000000Е+002,
я пробував зробити так, щоб виводило 600 і 120, але так тести не проходить теж,
пише Failed(Bad data), прошу допомогти.
дякую.

Bad data означає погане введення даних. Зробіть з цього висновки.

Поза форумом

 

#15 2012-11-15 21:48:24

Pirate
Новий користувач
Зареєстрований: 2012-10-26
Повідомлень: 4

Re: Fazenda

знайшов помилку, дякую.

Поза форумом

 

#16 2012-11-16 18:34:38

hotsnr
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-11-16
Повідомлень: 12

Re: Fazenda

У меня возникла такая проблема: я пробовал отсылать на онлайн проверку Fazenda на Питоне и происходило странное: первый тест проходило, а второй - нет. Иногда Bad Data а иногда и Wrong Answer. Пробовал различные кодировки (в зависимости от них менялись ответы системы). Плюс я поставил зацикливание перед вводом и все равно Bad Data. Из за чего такие глюки?

Поза форумом

 

#17 2012-11-16 18:51:07

shoa169
Новий користувач
Зареєстрований: 2010-11-10
Повідомлень: 56

Re: Fazenda

hotsnr написав:

У меня возникла такая проблема: я пробовал отсылать на онлайн проверку Fazenda на Питоне и происходило странное: первый тест проходило, а второй - нет. Иногда Bad Data а иногда и Wrong Answer. Пробовал различные кодировки (в зависимости от них менялись ответы системы). Плюс я поставил зацикливание перед вводом и все равно Bad Data. Из за чего такие глюки?

Можно попробовать такой трюк: если ответ задачи "0, 0", то выводить строку "0.0000000000Е+00    0.0000000000Е+00"  (копи-паст из условия задачи).
Но нельзя наверняка гарантировать, что ЭТО сработает для других ответов. Если ближе к 24:00 других идей не будет, то я бы сделал ТАК.

Поза форумом

 

#18 2012-11-16 19:20:50

hotsnr
Новий користувач
Зареєстрований: 2011-11-16
Повідомлень: 12

Re: Fazenda

Это конечно плохая и идея и она не работает. Только теперь выдает Bad Data на втором тесте

Поза форумом

 

#19 2012-11-16 19:34:11

shoa169
Новий користувач
Зареєстрований: 2010-11-10
Повідомлень: 56

Re: Fazenda

hotsnr написав:

Это конечно плохая и идея и она не работает. Только теперь выдает Bad Data на втором тесте

Нужно ведь подойти к совету творчески! Я надеялся, что подробности, типа 1) поварьировать число пробелов между числами 2) проверить - не русская ли "Е" в примере 3) набрать весь "нулевой" ответ ручками. <br>
Ну не может верный "нулевой" вывод давать ошибку при "нулевом" верном ответе!!!

Поза форумом

 

Нижній колонтитул

Powered by Likt
© Copyright 2002–2009 Likt