На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
У вхідних тестах час завжди відсортований?
Поза форумом
XXOOXX написав:
В якому смислі відсортований?
Поза форумом
У меня тоже есть некоторые вопросы.
1. Если команды шли поровну, а потом одна из них решает задачу, то очки ей идут с той минуты, на которой она решила или со следующей?
2. Если одна команда выигрывала на одну задачу, а потом счёт сравнялся, будут ли начислены очки за секунду, во время которой счёт сравнялся?
3. Начисляются ли очки на 2880 секунде? (Момент времени 48:00)
Відредаговано adamant (2013-11-05 16:01:57)
Поза форумом
XXOOXX написав:
[За умовою: "...Далі програма читає N трійок цілих чисел w, m, s – дії перевіряючої системи у хронологічному порядку"
adamant написав:
1. Если команды шли поровну, а потом одна из них решает задачу, то очки ей идут с той минуты, на которой она решила или со следующей?
Cудя по тестам, очки начисляются и за ту секунду, когда сдана задача (т.е. с указанной в тесте)
adamant написав:
2. Если одна команда выигрывала на одну задачу, а потом счёт сравнялся, будут ли начислены очки за секунду, во время которой счёт сравнялся?
Очки не начисляются при "равном счете".
adamant написав:
3. Начисляются ли очки на 2880 секунде? (Момент времени 48:00)
Судя по условию и тестам, очки начисляются начиная с нулевой и заканчивая 2879 секундой, поскольку 0 ≤ s ≤ 59
Відредаговано LVV (2013-11-08 18:51:38)
Поза форумом
Фраза з умови: Зрозуміло, що на момент початку змагань (0-ва секунда) у жодної із команд зарахованих задач не було. Тут, наскільки я розумію, написано, що не можуть бути такого, щоб якась задача була зарахована на момент 0 хв. 0 сек. Але у тестах 01, 05, 06 є саме таке. Можете мені пояснити, в чьому я неправильно зрозумів умову?
Поза форумом
seland написав:
Фраза з умови: Зрозуміло, що на момент початку змагань (0-ва секунда) у жодної із команд зарахованих задач не було. Тут, наскільки я розумію, написано, що не можуть бути такого, щоб якась задача була зарахована на момент 0 хв. 0 сек. Але у тестах 01, 05, 06 є саме таке. Можете мені пояснити, в чьому я неправильно зрозумів умову?
У цій задачі все Ок. Спробую пояснити, якщо щось не так, то автор задачі, надіюсь, підправить.
На момент початку 0 хв. 0 сек. жодної задачі не було здано -по умові. Змагання стартує і секундна стрілка ще не встигла відрахувати одну секунду, але якась команда зробила АС-відправку. Ця подія відбулась ПІСЛЯ старту змагань, хоча й у час 00:00 - так що умові тут нічого не суперечить. Більше того, подібне іноді, на жаль, спостерігається і на реальних АСМ-змаганнях..
Програмісти рахують з нуля - це відомо усім і саме знання цього факту було достатньо для 100% здачі цієї задачки.
Поза форумом
Дякую за пояснення! Хоча все ж таки зрозуміти це просто з умови було б не дуже просто, принаймні виникає деяка неоднозначність.
Поза форумом