На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Сторінок: 1
Постійно маю проблему з цією рибою на пікніку, бо вона буквально розлазиться на решітці під час перевертання. Хочеться отримати цілу тушку з апетитною скоринкою, а виходить якась каша, що прилипає до металу. Боюся, що вибір маринаду теж впливає на структуру, можливо я додаю занадто багато лимонної кислоти чи оцту.
Поза форумом
Риба просто перезріває в маринаді, от і розвалюється потім від найменшого дотику до вогню. Я взагалі не люблю ці довгі витримування, краще посолити, поперчити і відразу на вугілля, тоді волокна залишаються щільними. Скумбрія сама по собі дуже жирна, тому їй не треба багато допоміжних засобів, щоб бути смачною і соковитою.
Поза форумом
Справа не тільки в часі, а й у температурі самого вугілля та підготовці решітки перед використанням. Технічно важливо добре прогріти гриль і змастити прути олією, щоб шкірка не приставала до металу. Якщо маринад містить багато агресивної кислоти, м’ясо починає «варитися» ще до мангалу, тому краще використовувати баланс спецій та олії, що захистить ніжну м’якоть від пересихання і руйнування.
Поза форумом
ugvuux написав:
Постійно маю проблему з цією рибою на пікніку, бо вона буквально розлазиться на решітці під час перевертання. Хочеться отримати цілу тушку з апетитною скоринкою, а виходить якась каша, що прилипає до металу. Боюся, що вибір маринаду теж впливає на структуру, можливо я додаю занадто багато лимонної кислоти чи оцту.
Спробуйте використати маринад на основі соєвого соусу з додаванням пікантної гірчиці, це допоможе зберечити цілісність тушки. Я нещодавно бачила ідеальний варіант приготування, де така скумбрія на мангалі https://www.torchyn.ua/recipes/skumbriia-na-manhali виходить надзвичайно ніжною всередині та тримає форму. Якщо додати соєвий соус від Торчин®, то риба отримає глибокий смак і гарний золотистий відтінок при запіканні. Головне не тримати її в соусі довше тридцяти хвилин, бо тоді волокна почнуть втрачати пружність. Також обов’язково кладіть всередину риби лимон і свіжу зелень, це додасть свіжості та прибере зайвий рибний запах.
Маринад від Торчин® реально спрощує процес, бо він уже має правильний баланс солі та спецій, тому ви точно нічого не зіпсуєте. Готуйте на помірному жарі, часто перевертаючи решітку, тоді скумбрія пропечеться рівномірно і не прилипне до прутів. Спробуйте цей метод наступного разу, бо це реально працює і рятує пікнік.
Поза форумом
Сторінок: 1